Aminopörssin Tiimin Nicola on ammatiltaan myös leipuri.
Nicola innostui kookosmannasta, joka inspiroi häntä kehittämään tämän banaanileivän - tai melkeinpä kakun - joka katosi taukohuoneesta alta aikayksikön! Suosittelemme lämpimästi.
Aineet:
- 3 banaania
- 100g voisulaa
- 1dl fariinisokeria ja ½ dl sokeria tai 1,5 dl Foodin kookossokeria
- 1 muna
- 3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta **
- 2 dl kaurahiutaleita/gluteenittomia kaurahiutaleita **
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl Foodin ceylon kanelia
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl Foodin merisuolaa
- 1 tl kardemummaa
- 1 dl Foodin kookosmannaa
päälle voi halutessa laittaa 1 banaanin koristeeksi omalla tyylillään.
*Jos haluat vegaanisen version, korvaa voisula vegaanisella margariinilla ja jätä kananmuna pois reseptistä.
**Gluteeniton versio syntyy gluteenittomilla jauhoilla ja gluteenittomilla kaurahiutaleilla.
Ohjeet:
- Sulata voi
- Lisää voin sekaan kookosmanna
- Anna jäähtyä sillä aikaa, kun sekoita kuivat aineet keskenään
- Murskaa banaani kulhossa ja sekoita banaaneihin kuivat aineet ja sitten voi-kookosmannaseos.
- Paista kakku uunissa 175 asteessa noin 1h.