Resepti: Banaanileipä

Aminopörssin Tiimin Nicola on ammatiltaan myös leipuri. 

Nicola innostui kookosmannasta, joka inspiroi häntä kehittämään tämän banaanileivän - tai melkeinpä kakun - joka katosi taukohuoneesta alta aikayksikön! Suosittelemme lämpimästi. 

Aineet: 

  • 3 banaania
  • 100g voisulaa
  • 1dl fariinisokeria ja ½ dl sokeria tai 1,5 dl Foodin kookossokeria 
  • 1 muna
  • 3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta **
  • 2 dl kaurahiutaleita/gluteenittomia kaurahiutaleita **
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl Foodin ceylon kanelia 
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl Foodin merisuolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 dl Foodin kookosmannaa

päälle voi halutessa laittaa 1 banaanin koristeeksi omalla tyylillään. 

*Jos haluat vegaanisen version, korvaa voisula vegaanisella margariinilla ja jätä kananmuna pois reseptistä. 

**Gluteeniton versio syntyy gluteenittomilla jauhoilla ja gluteenittomilla kaurahiutaleilla. 

Ohjeet:

  • Sulata voi
  • Lisää voin sekaan kookosmanna
  • Anna jäähtyä sillä aikaa, kun sekoita kuivat aineet keskenään
  • Murskaa banaani kulhossa ja sekoita banaaneihin kuivat aineet ja sitten voi-kookosmannaseos. 
  • Paista kakku uunissa 175 asteessa noin 1h.