Proteiinipatukoista energiaa päivään!
Yes. Olet päättänyt ostaa protskupatukoita välipalaksi tai herkutteluun. Hyvä päätös! Proteiini edistää lihasten kasvua ja säilymistä.
Protskupatukat ovat käteviä, näppärästi mukaan otettavia välipaloja. Ne maistuvat makealta ja ovatkin siksi hyvä vaihtoehto perinteisille suklaapatukoille tai muille karkeille. Vähäsokerisina tai jopa ilman lisättyä sokeria ne antavat pitkäkestoista energiaa, eivätkä tavallisten suklaapatukoiden tuomaa nopeaa energiapiikkiä, joka haihtuu yhtä nopeasti kuin alkoikin. 
 
Mikä sitten on hyvä valinta? Makuasioista ei sovi kiistellä, mutta tässä muutama vinkki patukan valintaan.

Fastin uusimmat Banoffee, Roasted Fudge sekä Peanut Toffee ovat proteiinipatukoita, jotka maistuvat karkilta. Karkkimaisuus on ollut niiden valmistuksessa tavoittenakin. Patukoissa on pehmeä suututuma ja paljon proteiinia ilman grammaakaan lisättyä sokeria tai palmuöljyä. Fastin ikisuosikit Nax protskupatukat ovat puolestaan herkullisia, riisisuklaata muistuttavia protskupatukoita. NAX-proteiinipatukoiden suklaaseen on kätketty proteiinikrispejä, joiden ansiosta niihin on saatu rapsakkaa suutuntumaa. 

Proteiinikeksit ovat keksihirmujen suosikkeja! Self Proti Crunch proteiinikeksi sisältää 25 g proteiinia, vain vähän sokeria ja matalan glykeemisen indeksin (GI). Maitoproteiinia sisältävät keksit ovat isompia, ruokaisampia ja ne sisältävät supervähän; 5 g hiilihydraatteja yhdessä keksissä ja vain 1,2 g sokereita per keksi. Tämä herkku on saatavilla myös 12 kpl laatikkona!  
Lenny & Larry The Complete Cookie on on saatavilla monessa eri maussa. Sitä myydään yksittäin tai kokonaisena laatikkona. Ilman sokerialkoholeja ja keinotekoisia makeutusaineita valmistetut kolesterolittomat keksit sisältävät 16 g proteiinia per keksi. 

Biotech USA:n protskupatukoissa voit valita pienemmän tai isomman koon nälän mukaan. Näissä patukoissa on todella runsaasti eri makuvaihtoehtoja, joista jokainen löytää varmasti suosikkinsa. Gluteeniton patukka sisältää runsaasti kuitua. Pienemmän patukan protskupitoisuus on 11 g, isomman huikeat 21g. 

Puhdistamon Kollageeni Protein Bar on lisäaineeton suklaa/proteiinipatukka. Tämä on loistava patukka niille, jotka eivät halua patukan sisältävän makeutusaineita. Makeus näihin patukoihin saadaan taatelista ja hunajasta sekä sokerista, mitä on suklaassa. Patukat sisältävät Verisol®-kollageenia, jota pidetään maailman laadukkaimpana. Patukat sisältävät myös lisättyjä vitamiineja ihon ja hiusten hyvinvointiin.

Leader Foods protskupatukoita löytyy ihan jokaiseen makuun. Suomessa valmistetut patukat ovat todella suosittuja!  Tässä muutama esimerkki:
  • Protein Delight patukat ovat pieneen nälkään sopivat protskupatukat. Maitoproteiinia sisältävät patukat sisältävät hiukan yli 120 kcal patukassa.
  • Laatikoittain ostettava Dream White Chocolate valkosulkaaprotskupatukka on suorastaan herkku. Vai miltä Sinusta kuulostaa: "samettista valkosuklaata, crispin paloja sekä laadukasta heraproteiinia". NAM! Lyhyt ainesosaluettelo houkuttelee myös ostamaan tämän patukan. 
  • Uutuus Promour patukat taas henkivät eleganssia ja jopa ylellisiä raaka-aineita kuten valkosuklaata & lakkaa tai maitosuklaata ja hasselpähkinää…Nämä täytynee nauttia hyvässä seurassa! 
  • 40 Protein BCAA protskupatukka puolestaan sisältää ihan huikeat 27 g proteiinia yhdessä patukassa! Maltitolilla makeutettu patukka sisältää haaraketjuisia aminohappoja eli BCAA-aminohappoja, joista on hyötyä palautumiseen. 
Mielenkiintoinen uutuus on ketogeeniseen ja VHH-ruokavalioon kehitetty Pulsin patukka. Ihanat raaka-aineet hurmaavat ja makeutusaineena on ainoastaan xylitolia! Kaiken huipuksi tämä herkku on VEGAANINEN! Ei lainkaan lisättyä sokeria sisältävä patukka sisältää 12,6 g kasviperäistä protskua per patukka.
 
Tässä vain muutamia vinkkejä mainitaksemme. Patukoita löytyy Aminopörssin valikoimista todella, todella paljon, joten jokainen löytää oman herkkunsa. Tutustu valikoimaan ja tilaa omat suosikkisi!