Monikäyttöinen neitsytkookosöljy

Neitsytkookosöljy on loistava tuote ruoanlaitossa ja leivonnassa. Tässä merkityksessä se onkin useimmille hyvinkin tuttu tuote. 

Mutta tiesitkö, että neitsytkookosöljy on mitä loistavin tuote ihon- ja hiustenhoidossa ja sopii erinomaisesti miedon tuoksuiseksi hierontaöljyksi? 

Kookosöljy sopii täydellisesti kuivan ihon pehmentämiseen. Sitä voi sekoittaa normaaliin kosteusvoiteeseen tai käyttää yksinään ihoa pehmentävänä voiteena. Se toimii loistavasti kuivalla huulten iholla tavallisen huulirasvan asemasta. Kookosöljyä voi levittää kuivalle jalkojen ja/tai käsien iholle. Sitten vain puuvillasukat ja/tai -käsineet jalkaan ja käsiin yöksi, ja aamulla käsien ja jalkojen iho tuntuu ihanan pehmeältä. Myös kuivat kynsinauhat rakastavat kookosöljyä.

Jos ei halua käyttää tavallista deodoranttia, kookosöljy auttaa vähäiseen hikoiluun. Se ei luonnollisesti estä hikoilua vahvan antiperspirantin tavoin, mutta neutralisoi vähäistä hienhajua. Deodoranttina kookosöljy levitetään puhtaisiin ja kuiviin kainaloihin. Se myös hoitaa herkkää kainaloiden ihoa.

Kookosöljyä voi levittää kuiviin hiuslatvoihin ihan pikkiriikkisen määrän, jolloin se pehmentää pörröistä hiusta. Ennen shampoopesua se sopii levitettäväksi pienenä määränä hiukseen ja jos hiuspohja on kuiva, myös hiuspohjaan. Sen jälkeen huolellinen shampoopesu ja erillistä hoitoainetta ei tarvita. 

Kookosöljy sopii myös hierontaöljyksi. Se tuoksuu miedolta, eikä tuoksu ärsytä useimpia meistä. 

Lähelle silmää kookosöljyä ei kannata laittaa, sillä silmään joutuessaan se voi turvottaa herkkää silmänympärysaluetta.

Tässä muutama vinkki kookosöljyn monipuoliseen käyttöön.
Kokeile itse!