Lahjaksi joogan harrastajalle?
Kun aloitin joogan 15 vuotta sitten, se ei ollut kovin suosittua. Osallistuin alkeiskurssille ystäväni kanssa ja olin ainoa, joka oli pukeutunut pinkkeihin urheiluvaatteisiin. Tunsin itseni kummajaiseksi maanläheisiä värejä suosivien kanssajoogaajien joukossa. Jooga vei minut heti mennessään ja täytyy myöntää, että chakra-teoriaan tutustuttuani värimaailmakin on hiukan muuttunut. Silti mielestäni on fantastista, että joogan suosion myötä jokainen voi nykyään joogata omalla tyylillään, maanläheisiä tai ei-niin maanläheisiä värejä suosien.  Kaiken lisäksi joogatuotteiden laatu on parempi kuin koskaan!  
 
Joogassa ihanaa on mm. se, että juurikaan mitään välineitä ei tarvita. Harjoitus onnistuu jopa ilman mattoa. Hyvän maton kanssa harjoitus on kuitenkin huomattavasti miellyttävämpää. Muistan pohtineeni pitkään, ostaako kalliimpi ns. ”ikuinen joogamatto”. Onneksi ostin, se on todellakin ollut sen arvoista! Olen joogannut Mandukan Pro Lite matolla nyt kohta 9 vuotta lähes päivittäin. Matto on jopa parempi kuin ostaessa! Toisen Mandukan maton ostin pari vuotta sitten reissua varten, ja se on todellakin helpottanut pakkaamista. Taiteltava Mandukan eKo Superlite matkamatto menee kätevästi matkalaukkuun ja ohuempi matto toimii hyvin silloin, kun ohjaan. Voikin sanoa, että Mandukan joogamatto on loistava lahja ihan kaikille joogaajille! Kysele hiukan lahjan saajan lempiväriä niin onnistut varmasti ostoksessa. 

Hot-joogan harrastajat tarvitsevat maton päälle pyyhkeen, jotta harjoitus on turvallista. Mandukan pyyhkeet pysyvät hyvin paikallaan liukumatta ja kestävät pesusta toiseen. Värivaihtoehtoja on useita ja usein joogaavan kannattaakin hankkia näitä herkullisen värisiä pyyhkeitä useampi.  Jälleen lahjaideana loistava valinta. 

Kotona joogaajat eivät kantovälineitä kaipaa. Joogasalille matto kulkee kätevästi lyhyen matkan kainalossa tai kantoremmillä. Itse suosin kuitenkin kantolaukkua, minne saan mukaan myös juomapullon, lompakon, kännykän ja hikipyyhkeen. Mandukan kantolaukut ovat ajattoman tyylikkäitä ja kestäviä ja sopivat loistavasti niin miehille kuin naisillekin. Siksi kantolaukku on erinomainen lahjaidea. 

Muita joogatarvikkeita on runsaasti helpottamaan harjoitusta. Blokilla saa lisäpituutta käsiin ja asanoihin vakautta. Bolsteri on yin-joogaajan unelma ja – kuten meditaatiotyynykin – kaunis sisustuksellisesti jopa olohuoneen lattialla. Kun välineet ovat helposti saatavilla tai jatkuvasti esillä, niitä tuleekin käytettyä mieluummin. 

Kaikki Mandukan tuotteet on helppo puhdistaa. Koska maton pinta on suljettu, se ei ime sisäänsä hikeä tai likaa. Pesu miedolla pesuaineella tai jopa huuhtelu pelkällä vedellä säännöllisesti riittää. Mukaan on toki kätevä valita erityisesti maton pesuun suunniteltu tuote, joka raikastaa maton vain parilla suihkauksella ja tuoksuu aivan ihanalta. Pyyhkeet ja vaatteet voi luonnollisesti pestä normaalisti pesukoneessa yhä uudelleen ja uudelleen mieluiten toki ekologisia pesuaineita suosien. 

Joogasalilla ei ole tarkoitus koreilla vaatteilla. Jokainen tekee omaa harjoitustaan, eikä seuraa muiden pukeutumista. Joogavaatteet ovat kuitenkin yksi tekijä, mikä voi motivoida harjoittelemaan useammin ja säännöllisemmin. Kauniit joogavaatteet istuvat hyvin päällä ja pysyvät mukana menossa myös ylösalaisin asanoissa. Lahjaksi nämä ovat siinä mielessä helppoja, että usein lahjan saajan koko on tiedossa – ainakin suuntaa antavasti. Joskus vaatelahja on se kaikkein mieluisin. Se, mitä ei itse ehkä olisi valinnut vaaterekistä, sopiikin aivan täydellisesti ja ilahduttaa kantajaansa jokaisen käyttökerran yhteydessä. 

Hyvälaatuiset juomapullot ovat myös ekologinen valinta. Vesi maistuu niistä hyvältä ja ne kestävät käyttökerrasta toiseen. Itse käytän shakerina suosittua Blender Bottle Shakeria juomapullona, ja olen hankkinut sellaiset koko perheelle. Pullo pysyy hyvin kiinni treenikassissa ja lapsen kerhorepussa, ei vuoda ja se on kätevä pestä pesukoneessa. 

Uskallan sanoa, että tästä valikoimasta löytyy joogan ja pilateksen harrastajalle joulun mieluisimmat lahjat, joista on iloa vuosiksi ja vuosiksi eteenpäin. 

- Katja Kiuttu