L-arginiini – hyödyllinen aminohappo kovaa treenaaville
L-arginiini on yksi aminohapoista. Sitä tarvitaan kehossa typpioksidin tuotantoon. Typpioksidi vaikuttaa elimistössä mm. verenkiertoon, verenpaineeseen ja immuunipuolustukseen ja energiatasoon. L-Arginiini toimii kehossa lähtöaineena kehon tuottamalle kreatiinille, joka lisää lihasten anaerobista voimaa ja vaikuttaa siten lihasten voimantuottoon. Arginiini on aminohappo, jota ihminen tarvitsee suhteellisen paljon. Sitä muodostuu kehossa maksassa ja munuaisissa, ja sitä saadaan ravinnosta. Siksi se luokitellaan välillä ei-välttämättömäksi aminohapoksi ja välillä välttämättömäksi aminohapoksi.  Proteiinit sisältävät luonnostaan arginiinia. Elimistön kyky hyödyntää eläinperäisten lähteiden arginiinia on huono. Siksi parhaita arginiinin lähteitä ovat kasvipohjaiset ruoka-aineet mm. pähkinät ja siemenet sekä maissi, täysjyvävilja, sienet ja sipuli.

Kehon omia arginiinivarastoja kuluttavat mm. stressi, sisäelinten ympärille kertynyt rasva, sairaudet ja tulehdukset.

Paitsi että l-arginiinia saa ravinnosta, sitä on saatavilla myös lisäravinteena; jauheena ja tabletteina. Jauhe on helppo sekoittaa vaikkapa smoothien joukkoon tai sen voi kulauttaa alas veden tai mehun kera, kuten tabletitkin.

Lisäksi on olemassa valmisteita, joissa arginiini on yksi tuotteen raaka-aineista. L-arginiini sopii hyvin esimerkiksi ennen treeniä nautittaviin valmisteisiin. Esimerkiksi Nutri Works Pre WorX sisältää arginiinia.

Myös miehiseen suorituskykyyn vaikuttavat luontaistuotteet sisältävät monet l-arginiinia. Tulee kuitenkin huomioida, että arginiinia ei saa käyttää yhdessä samaan tarkoitukseen käytettävien lääkkeiden kanssa. 

Tutustu valikoimaan ja valitse sinulle sopiva l-arginiinivalmiste. Tilaat sen kätevästi nopealla toimituksella Aminopörssistä. Myymälässä ystävällinen ja ammattitaitoinen henkilökunta auttaa sinua mielellään tuotteen valinnassa. Tervetuloa ostoksille!