Kreatiini, suosituin lisäravinne!

Kreatiini on huippusuosittu, ehkäpä suosituin lisäravinne niin urheilijoiden kuin tosissaan treenaavienkin keskuudessa. Siitä on tutkitusti hyötyä. 

Kreatiini parantaa fyysistä suorituskykyä peräkkäisissä lyhytkestoisissa ja korkeatehoisissa harjoituksissa. Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla päivittäin 3 g kreatiinia.

Yleisin ravintolisänä käytetty kreatiinin muoto on kreatiinimonohydraatti, mutta myös muita kreatiinin muotoja on saatavilla. Kreatiinipuryvaatti on suosittu painoluokkaisten keskuudessa, sen vähäisemmän nestettä keräävän vaikutuksen vuoksi. 

Suurin osa kreatiineista ei sisällä mitään muuta kuin kreatiinimonohydraattia. 100% kreatiinimonohydraatti ei kuitenkaan ole sama asia kuin 100 % kreatiini.  Eli Nutri Works Creatine Monohydrate 100 % kreatiinimonohydraatti sisältää 3,5 g annoksessa kreatiinia 3,1 g. Samoin on Aminopörssi Nutrition Pure Creatinessa. 100 % kreatiinipuryvaatti sisältää 5 g annoksessa 3 g kreatiinia. 

Tällä hetkellä kreatiini on jopa niin suosittua, että sen saatavuus on hankalaa. Tästä on seurannut se, että monet brändit myyvät kreatiinin kohdalla ei-oota. Kun vielä vuosi sitten olisi voitu kehua kreatiinin edullisuutta, vaikea saatavuus on johtanut siihen, että kreatiinin hinta on noussut todella paljon. Tämä näkyy toki myös kuluttajahinnoissa. 

Usein kuulee sanottavan, että jos jonkun lisäravinteen ottaa käyttöönsä, sen tulisi olla kreatiini. Aika usein tämä on totta. 

Muistathan, että ravintolisä ei korvaa monipuolista ruokavaliota tai terveitä elämäntapoja ja ne tulee säilyttää pikkuväen ulottumattomissa.