Ihastuttava Ave Saarna testasi Ketokamun VHH-ruokavalioon soveltuvat piparkakut!
Tässä ohje, joka löytyy myös Ketokamun reseptivihkosta:
Nämä ketopiparit ovat ihanan rapeita ja maistuvat juuri sille, mille piparkakun kuuluukin! Niiden valmistukseen ei tarvitse kananmunaa, joten ne sopivat myös kananmuna-allergisille tai -yliherkille. 🎄😍
🤎**Ketopiparit**🤎
-----------------
- 50 g suolatonta huoneenlämpöistä voita
- 50 g mascarponea
- 3 dl (110 g) Ketokamun Leivontamixiä
- 4 rkl Ketokamun Makeuttajaa
- 2 tl jauhettua Foodin ceyloninkanelia
- 1/2 tl jauhettua Foodin inkivääriä
- 1/2 tl jauhettua pomeranssinkuorta
- 1/4 tl jauhettua Foodin neilikkaa
Ohje:
- Laita uuni kuumenemaan 150 °C:een.
- Laita kaikki ainekset kulhoon. Painele ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi niin, että se irtoaa hyvin kulhosta. Tähän menee viitisen minuuttia. On tärkeää vaivata taikina hyvin!
- Jätä taikina lepäämään 15 minuutiksi (ei aivan välttämätöntä mutta taikina tykkää kauliintua paremmin pikku levon jälkeen).
- Kauli taikina ohuehkoksi levyksi. Jos taikina meinaa tarttua kaulimeen, kauli taikina kahden leivinpaperin välissä.
- Ota taikinalevystä piparimuoteilla kuvioita ja siirrä ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. (Huom! Juustohöylä on oiva apu siirtämisessä.)
- Paista pipareita koosta riippuen n. 10-20 minuuttia, kunnes piparit saavat hieman väriä ja keskikohta on noussut hiukan. Älä anna palaa!
- Poista uunista. Anna jäähtyä hieman ennen pelliltä poistamista.
Hyvää Joulua!