Ketopiparit

Ihastuttava Ave Saarna testasi Ketokamun VHH-ruokavalioon soveltuvat piparkakut! 

Tässä ohje, joka löytyy myös Ketokamun reseptivihkosta: 

Nämä ketopiparit ovat ihanan rapeita ja maistuvat juuri sille, mille piparkakun kuuluukin! Niiden valmistukseen ei tarvitse kananmunaa, joten ne sopivat myös kananmuna-allergisille tai -yliherkille. 🎄😍

🤎**Ketopiparit**🤎
-----------------

Ohje:

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 °C:een.
  2. Laita kaikki ainekset kulhoon. Painele ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi niin, että se irtoaa hyvin kulhosta. Tähän menee viitisen minuuttia. On tärkeää vaivata taikina hyvin!
  3. Jätä taikina lepäämään 15 minuutiksi (ei aivan välttämätöntä mutta taikina tykkää kauliintua paremmin pikku levon jälkeen).
  4.  Kauli taikina ohuehkoksi levyksi. Jos taikina meinaa tarttua kaulimeen, kauli taikina kahden leivinpaperin välissä.
  5. Ota taikinalevystä piparimuoteilla kuvioita ja siirrä ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. (Huom! Juustohöylä on oiva apu siirtämisessä.)
  6. Paista pipareita koosta riippuen n. 10-20 minuuttia, kunnes piparit saavat hieman väriä ja keskikohta on noussut hiukan. Älä anna palaa!
  7. Poista uunista. Anna jäähtyä hieman ennen pelliltä poistamista.

Hyvää Joulua!