Ketoherkut testissä

Ketoruokavalio ei välttämättä tarkoita kaikkien (makealta maistuvien) herkkujen hylkäämistä. Nimittäin markkinoille on putkahdellut ihania - superherkullisia suklaalevitteitä ilman lisättyä sokeria. Vähähiilariset suklaalevitteet sisältävät vain erittäin vähän hiilareita, joten ne mahtuvat monen ketoilijan ja VHH-ravintoa nauttivan ruokavalioon. Lue tästä lisää! 

Ketoruokavalio eli ketoilu tai ketogeeninen ruokavalio on suosittu ruokavalio, jossa hiilihydraattien määrää ravinnossa rajoitetaan reilusti, jotta elimistö asettuu ns. ketoositilaan ja alkaa polttamaan elimistön rasvoja tehokkaasti. Moni ketoilija kertoo ruokavalion auttaneen niin vatsavaivoihin kuin painonhallintankin.

Osa puolestaan ei innostu ketoruokavaliosta vaan noudattaa mieluummin ns. VHH-ruokavaliota, jossa hiilareiden määrää vähennetään ja rajoitetaan, mutta tavoitteena ei ole ketoosi. 

Ruokavalion tueksi on kehitetty paljon herkkuja, jotka sisältävät vain nimeksi hiilareita. Riippuen toki täysin omasta ketoosiruokavaliosta tai vhh-ruokavaliosta ne joko sopivat siihen mainiosti tai eivät. Yhteistä kuitenkin on matala hiilihydraattipitoisuus ja sokerittomuus. Testasimme muutamat levitteet! Tsekkaa nämä! 

Ketokamu Ketolla levite on suklaa-pähkinälevite, joka toimii ihan sellaisenaan tai ketoleivonnassa. Maultaan Ketolla levite on pähkinäistä eikä tosiaan makeaa. Stevia maistuu hiukan tuotteesta läpi, mutta ei yhtään huonolla tavalla. Maku on pehmeä ja hyvä. Hiilareita tässä levitteessä on 4,9 g sadalla grammalla. Tuotteen on valmistanut kotimainen Foodin. 

Foodin Herkkuisa Hasselpähkinä-raakasuklaalevite sokeroimaton on maultaan aavistuksen makeampi, ei kuitenkaan missään nimessä makea, ja se on makeutettu erytritolilla. Sanoisin, että tuote maistuu tummalta, makeuttamattomalta suklaalta ja pähkinän maku on tosi mieto verrattuna Ketollaan. Hiilareita tässä tuotteessa on 5,4 g 100g. Minusta on mahtavaa, että Foodinin valmistamat kaksi suklaa-pähinälevitettä ovat maultaan ja koostumukseltaan erilaiset, vaikka äkkiseltään voisi luulla tuotteen olevan lähes identtinen. Vaihtelu nimittäin virkistää!

Foodinin sokeroimaton valkosuklaa HERKKUISA on hyvin kookoksisen makuista. Mutta jos tykkää kookoksesta, tämä on herkku. Tykkään itse tästä ehdottomasti jääkaappikylmänä. Silloin tuote toki lohkeilee eikä ole levittyvä, mutta herkullista se on. Valkosuklaan makua en kuitenkaan tuotteesta löydä ollenkaan. 

Jos rakastaa kookoksen makua loistava herkku on Foodin Kookosmanna! Tässä tuotteessa hiilareita on 7g 100g mutta se ei sisällä mitään muuta kuin kookosta. Makealta kookokselta maistuva samettinen herkku säilyy pehmeänä huoneenlämmössä muuttumatta kuitenkaan juoksevaksi. Tämä tuote sopii niin leivontana kuin ihan lusikalla sellaisenaan nautittavaksi.

Nämä ovat toki makuasioita, eikä tästä sovi kiistellä. Herkkuja Ketoruokavalioon on saatavana, se on ihana juttu! 

ps. Tsekkaa myös Ketokamun valmiit, suklaakuorrutteiset pähkinät ja marjat! Esim. Ketokamun Suklaakuorrutetut Hasselpähkinä sisältää 2,7 g hiilareita 100g! Loistava juttu. Erytritolilla makeutetut ketosuklaaherkut sisältävät myös vaniljaa mausteena pehmentämässä makua. 

Kaikki erityisesti ketoruokavalioon kehitetyt tuotteet löydät täältä: Aminopörssin ketotuotteet. Meillä on myös valtavasti elintarvikkeita, jotka toimivat loistavasti ketoruokavalion tukena. Erityisen paljon tuotteita löytyy Foodin sarjasta ja toki myös edellä mainitusta Ketokamu-sarjasta. Esim. Erytritolia ja steviaa on  saatavana ihan sellaiseen, jos ketoleivonta kiinnostaa! 

Lämpimästi tervetuloa meille, kotimaiseen Aminopörssiin.