Kananmunaproteiini lisäravinteena
Kananmunaproteiinit valmistetaan kananmunan valkuaisesta. Kananmunan valkuainen on rasvaton ja hiilihydraatiton proteiinipommi ja siksi erityisesti laihduttajien suosiossa. Kananmuna ja kananmunan valkuainen on luonnostaan täysin maidoton, toki myös laktoositon ja gluteeniton. Kananmunan valkuainen ei myöskään sisällä lainkaan kolesterolia, jota on kananmunan keltuaisessa. 

Kananmuna on erinomainen ravinnon lähde. Kokonainen kananmuna sisältää monipuolisesti ravintoaineita ja runsaasti proteiinia. Kananmunan proteiini on ns. täysarvoista eli se sisältää kaikki ihmiselle välttämättömät aminohapot, jotka tulee saada ravinnosta, sillä elimistö ei niitä itse tuota. Kuorittu kananmuna sisältää noin 134 kcal 100 g kohden, joten yksi kananmuna sisältää noin 70 kcal kananmunan koosta riippuen. 
 
Kokonainen kananmuna sisältää välttämättömiä tyydyttymättömiä rasvahappoja, rautaa, fosforia, seleeniä, sinkkiä, jodia hivenaineita, A-, D-, E- B2, B12-vitamiineja sekä foolihappoa. Valtaosa kananmunan vitamiineista on keltuaisessa rasvojen lisäksi. Kananmunan keltuainen sisältää myös kolesterolia, minkä vuoksi sen käyttöä joskus rajoitetaan. 

Kananmunaproteiinit valmistetaan kananmunanvalkuaisesta eli ne eivät sisällä keltuaista. Siksi kananmunaproteiinit eivät sisällä keltuaisen ravintoaineita, rasvaa tai kolesterolia. Kananmunanvalkuainen on hiilihydraatiton, vähäkalorinen, runsasproteiininen ja kananmunan tapaan luonnostaan maidoton ja gluteeniton. Siksi se sopii moneen ruokavalioon. Valkuainen ei sisällä lainkaan kolesterolia, mitä on keltuaisessa. Luonnollisen koostumuksensa vuoksi munanvalkuainen on loistava proteiinin lähde.
 
Aminopörssissä on monipuolinen kananmunaproteiinien valikoima. Tuotteet sisältävät kaikki kananmunanvalkuaista proteiinin lähteenä. 

Self Egg White Isolate on valmistettu kananmunanvalkuaisista. Egg White Isolate proteiinijauheeseen on lisätty glysiiniä, l-alaniinia ja l-lysiiniä, jotka ovat aminohappoja. Tuote on makeutettu sukraloosilla ja Asesulfaami K:lla. Kaksi makuvaihtoehtoa: suklaa ja vanilja. 

Self Egg Protein sisältää kananmunavalkuaisproteiinia ja todella vähän hiilareita (6 g/100 g).  Rasvaton protsku on saatavilla mansikan ja vaniljan makuisena. 
 
Self Egg & Oat sisältää nimensä mukaisesti kananmunaa ja kauraa. Kauran lähteenä on käytetty GMO-vapaata kauraa, joka on jauhettu jauheeksi. Kaurassa on luontaisesti runsaasti beetaglukaaneja ja tärkeitä rasvahappoja, erityisesti Omega-6:sta. Lisäksi Egg & Oat sisältää lisättyjä vitamiineja. Suklaanmakuisesta jauheesta valmistuu näppärästi vaikkapa protskupannukakut. 
 
Scitec Nutrition Egg Pro sisältää hiukan hiilihydraatteja, koska siihen on lisätty makeutta tuomaan dekstroosia. Suklaanmakuinen jauhe sisältää vähärasvaista kaakaojauhetta. Tuotteeseen on lisätty aminohappo tauriinia. Makeutusaineena toimivat sukraloosi ja Asesulfaami K. 

Kotimainen Munax Valkuaisjauhe on kuivattua ja pastöroitua kananmunanvalkuaista suomalaisten vapaan kanan munista. Se sopii loistavasti ruoanlaittoon lisäämään ruokien proteiinipitoisuutta. 
Saman brändin nestemäinen kananmunavalkuaistuote on Munax Egg White. Se on todella näppärä tapa lisätä ruokavalioon kananmunan valkuaista, ilman keltuaisten poisheittämistä. Lisäaineeton tuote säilyy avaamattomana huoneenlämmössä. 

Tutustu valikoimaan ja tilaa omat suosikkisi!