Jooga: Joogapyyhkeen hyödyt
Jos harrastaa kuuma- eli hotjoogaa tai hikoilee joogatessa runsaasti, on joogapyyhe lähes välttämätön hankinta. Toki, jos käytössä on Mandukan GRP Hot Yoga Mat 6 mm tai ohuempana 4 mm tai Yoga Design Labin Combo mat hybridi 3,5 mm tai ohuena Yoga Design Lab Travel matkamattona eli joogamatto ja joogamattopyyhe yhdessä, silloin ei joogapyyhettä tarvita erikseen. 
 
Joogapyyhe asetetaan joogamaton päälle, kun joogaharjoitus tehdään kuumassa tai jos tietää hikoilevansa joogaharjoituksen aikana runsaasti. Joogapyyhe estää käsien ja jalkojen liukumista maton pinnan muuttuessa kosteaksi kostean ja kuuman ilman tai runsaan hikoilun myötä. Joogapyyhkeet pitävät maton entistä hygieenisempänä ja niihin voi pyyhkiä hikeä harjoituksen aikana.

Joogapyyhe kannattaa kastella kevyesti vedellä esim. suihkepullon avulla joogaharjoituksen alussa. Vedellä kastelu parantaa käsien ja jalkojen pitoa entisestään.

Joogapyyhkeen voi pestä kätevästi pesukoneessa, ehdottomasti ilman huuhteluainetta. 

Laadukkaan joogapyyhkeet ovat erittäin kestäviä käytössä ja samaa pyyhettä voi käyttää vuodesta toiseen. Pyyhkeen vaihto on toki kivaa vaihtelua ja uuden joogamattopyyhkeen hankinta ekologinen vaihtoehto uuden maton hankinnalle vain vaihtelun vuoksi. 

Joogapyyhkeet sopivat useimmille joogamatoille ja vievät vain vähän tilaa joogakassissa. Niitä on saatavilla ilman pohjassa olevia nappuloita ja silikoninappuloilla sekä eri materiaaleilla. 

Silikoniset nappulat ovat Yogitoes joogapyyhkeissä. Nappuloiden avulla pyyhe pysyy hyvin paikallaan lähes kaikissa matoissa. Uudemmat mikrokuituiset mattopyyhkeet eivät pysy paikallaan nappuloiden vaan materiaalin ansiosta.  Näitä pyyhetyyppejä edustavat Mandukan eQua-joogapyyhkeet sekä Yoga Design Labin Hot Yoga Towel.

Sitten onkin edessä enää värin valinta. Kauniita värejä on todella paljon. Ne ilahduttavat kerta toisensa jälkeen matolle astuessa. Valitse oma suosikkisi!