Joogamaton valinta
Mahtavaa. Olet hurahtanut joogaan. Tässä opas oman maton hankintaan.
Olit sitten satunnainen joogailija tai useamman kerran viikossa matolle astuva joogi, suosittelemme sinulle mattoa, joka kestää. Siksi valikoimassamme ovat ainoastaan ne matot, joita pystymme käsi sydämellä suosittelemaan. Kestävät matot ovat aina ekologinen valinta.
 
IKISUOSIKKI: Manduka Pro Lite joogamatto
Tämä on matto, jota suosittelemme lämpimästi lähes kaikille.  Kestävässä matossa on suljettu pinta, joten hiki ja lika eivät pääse kulkeutumana maton sisälle. Näin matto pysyy hygieenisenä vuodesta toiseen. Esimerkiksi kuvan matto on palvellut käyttäjäänsä (joka on joogaopettaja) säännöllisessä käytössä yli 10 vuotta. Matto on helppo puhdistaa Mandukan pesuaineella ja vedellä, jonka jälkeen se ripustetaan kuivumaan. Matto kulkee joogasalille näppäräsi kantokassissa tai kantohihnalla. Kaunis ja kestävä matto on todellakin hintansa arvoinen. Se tarvitsee ostaa vain kerran – ellei halua toista väriä.

ALKUPERÄINEN: Manduka Pro joogamatto
Mandukan ensimmäinen joogamatto on Manduka Pro. Se on paksumpi ja painavampi matto, joka sopii loistavasti niin joogaan kuin pilates-tunnillekin. 100 % lateksiton. Maton pintamateriaali on suljettu, joten hiki ja lika eivät pääse mattoon sisälle. Paksumpi (6 mm) matto on myös ihanteellinen, jos polvet kaipaavat pehmustetta joogaharjoituksessa. Tällekin matolle on luvattu elinikäinen takuu.

KEVYT MANDUKA PRO: Manduka Pro Travel joogamatto
Manduka Pro joogamaton pikkusisko on isosiskoaan ohuempi 4 mm ja kevyempi. Se on helpompi kuljettaa mukana. Muuten samat ominaisuudet pätevät.

HOT JOOGAAN: Manduka GRP Hot Yoga Mat 4 mm tai Manduka GRP Hot Yoga Mat 6 mm
Tämä matto on niille, joita ei kiinnosta erillinen mattopyyhe. Ainutlaatuinen pinta takaa sen, että kädet ja jalat eivät luisu hikisimmässäkään joogassa. Puuhiili-infuusioitu luonnonkumiydin imee hikeä ja pitää hajun poissa. Vuonna 2020 lanseerattu matto on noussut jo nyt suosituksi kuumajoogan ystävien keskuudessa. Mattoa on saatavilla kahta paksuutta 4 mm ja 6 mm. Paksumpi matto on myös ihanteellinen, jos polvet kaipaavat pehmustetta joogaharjoituksessa ja toimii paremmin myös pilates-tunnilla kuin ohut matto.   


EKOLOGINEN RAAKAKUMIMATTO: Manduka Eko 4 mm ja Manduka Eko 1,5 mm
Manduka eKO Lite joogamatto on kestävä, ekologinen joogamatto, joka on valmistettu uusiutuvasta ja biohajoavasta raakakumista. Kun joskus maton käyttöikä on lopussa, sen voi hävittää leikkaamalla sen palasiksi biojätteen joukkoon! Erinomaisen liukumaton pinta tekee harjoituksesta hyvin miellyttävän.

Tästä matosta on olemassa myös ultrakevyt versio, jonka voi taitella matkalaukkuun mukaan! Ihanteellinen lentoreissuissa, kun kaikki ei vain mahdu mukaan.

TREENIMATTO: Manduka X treenimatto tumma violetti ja Manduka X treenimatto musta
Tämä matto on tehty parasta treenimattoa hakeville. Se on suunniteltu erityisesti urheilijoille eli kovaan käyttöön! Suljettu pinta estää hien ja lian pääsyn maton sisälle. 5 mm matto on sopivan paksu herkille polville, mutta riittävän ohut tasapainoa vaativiin liikkeisin. Toimii kuntosalilla, fitness-lajeissa, kehonhuollossa, lämmittelyssä, venyttelyssä, pilates-tunnilla, ulkotreenissä,  joogassa - ihan missä tahansa treenissä, kun tarvitset loistavan maton, jonka päällä treenata.  

HYBRIDIMATOT joogamatto & pyyhe yhdessä: Yoga Design Lab 3,5 mm ja Yoga Design Lab 1 mm hybridimatot, joissa matto ja pyyhe ovat yhdessä, ovat kerrassaan loistava idea kuumajoogatunnille. Mattoa voi käyttää myös huoneenlämmössä. Kuumajoogassa matto suihkutetaan kevyesti vedellä, jolloin sen pito paranee entisestään. Todella kauniit kuosit ilahduttavat käyttäjäänsä jokaisella tunnilla. Kestävä matto on helppo puhdistaa esim. Mandukan joogamaton puhdistusaineella. Huuhtelun jälkeen matto ripustetaan kuivumaan. Maton voi myös pestä pesukoneessa.

Jos epäröit, kysy Aminopörssin henkilökunnalta lisää! Autamme mielellämme.