Flow jooga

Flow-jooga tai vinyasa flow jooga on dynaamista joogaa. Harjoituksessa jooga-asanat sidotaan yhteen hengityksen ja liikkeen muodostaman virtauksen kautta.
Jatkuva virtaus vie flow-harjoitusta eteenpäin: hengitys virtaa ja liike yhdistyy siihen saumattomasti, pehmeästi ja jopa tanssinomaisesti. 

Erilaisia flow-joogatyylejä on olemassa paljon. Oli tyyli mikä tahansa, flow-joogalle yhteistä on: vapaus, hengitys ja virtaus. Vapaus ei toki tarkoita sitä, ettei asanoita linjattaisi. Tekniikkaa käydään ehdottomasti läpi flow-joogatunnilla.

Tärkeää flow joogatunnilla, kuten kaikilla joogatunneilla, on tunnistaa omat rajat. Esimerkiksi välivinyasat tai muut punnerrussarjat voi mainosti jättää väliin, jos aloittelee harjoitusta. Siksi jokainen oppilas voi rakentaa harjoituksesta juuri niin fyysisen kuin tällä kertaa tarvitsee. Siksi sanoisin, että harjoitus sopii ihan kaikille.

Eri opettajien tunneilla kannattaa ehdottomasti käydä. Jokainen opettaja opettaa paitsi oman flow-koulutuksensa oppien mukaan, myös oman joogaharjoituksensa ja oman persoonansa kautta. Siksi yhden opettajan tyyli voi kolahtaa täydellisesti ja toisen taas ei.

Jos rakastaa ja kaipaa joogasarjoihin vaihtelua, flow-joogasta todennäköisesti tulee oma suosikki. Koska ohjaaja antaa tunnilla vaihtoehtoja, voi sama harjoitus muodostua hyvin dynaamiseksi ja fyysiseksi tai lempeäksi ja pehmeäksi omien valintojen kautta. 

Flow-joogassa tärkeää on joogamatto. Jos joogaat huoneen lämmössä etkä hikoile superpaljon, Manduka ProLite on erinomainen valinta joogamatoksi. Jos joogaat kuumassa, maton päälle tulee asettaa mattopyyhe. Jos harjoittelet aina kuumassa, etkä halua erikseen mattopyyhettä, on jopa kuumassa täysin liukumaton Mandukan GRP matto tai pesukoneen kestävä Yoga Design Lab 2 in 1 matto paras valinta. Jos ja kun käsiin tarvitaan pituutta ja asanoihin tukea, blokki on loistava apuväline myös flowjoogassa. 

Vaatteiksi joogaan kannattaa valita vartalon myötäiset vaatteet, jotka eivät lörpötä, nouse ylöspäin tai valu alaspäin. Aminopörssissä on laaja valikoima trikoita ja leggingsejä. Tsekkaa oma suosikkisi ICANIWILL trikoista, Nebbia leggingseistä, Better Bodies trikoista tai Gorilla Wear asennetta puhkuvasta mallistosta. Paidaksi kannattaa valita myös paikallaan pysyvä treenitoppi -tai paita, joita löytyy runsaasti esim. Better Bodies -sarjalta ja Nebbian syksyn 2021 uutuus treenitopeista ja paidoista. Myös ICANIWILL paidoista löytyy napakasti paikallaan pysyviä malleja. 

Rakastu joogaan, kokeile flowta! Ihania joogatunteja.