Nutri Works Electroyte WorX elektrolyyttijauhe

Elektrolyytit ovat tämän hetken suosikkituotteita lisäravinnemarkkinoilla. Ne sisältävät keskeisiä elektrolyyttejä, joita kehomme tarvitsee nestetasapainon ylläpitoon. Näitä elektrolyyttejä ovat: magnesium, kalium, natrium, kloridi ja kalsium. Ne ovat mineraaleja, joita ihminen saa monipuolisesta ravinnosta. 

Kalium, kalsium ja magnesium edistävät lihasten normaalia toimintaa. Siksi ne ovatkin tärkeitä mineraaleja lihaksille. Kalium säätelee verenpaineen pysymistä normaalina ja hermoston normaalia toimintaa.  Magnesium edistää normaalia proteiinisynteesiä, normaalia energia-aineenvaihduntaa, ja hermoston normaalia toimintaa. Magnesium ja kalsium edistävät luuston pysymistä normaalina.  Kloridi puolestaan edistää normaalia ruoansulatusta tuottamalla suolahappoa vatsassa. 

Alunperin elektrolyyttejä käytettiinkin tilanteissa, joissa nestetasapaino järkkyi kuten kuumalla ilmalla runsaasti hikoillessa, hikitreenissä tai vaikkapa vatsapöpön jälkeen. Esim. hotjoogatunnille suositeltiin ennen juomaksi vettä, johon sekoitettiin hyvälaatuista suolaa. Siitä saattoi olla jotain apuakin, mutta maku on ... ei ehkä se paras. Jos vettä ei tullut juotua, ei siitä kyllä mitään hyötyäkään ollut. 

Ketogeenisen ruokavalion tultua suosituksi, on elektrolyyttijauheiden määrä markkinoilla lisääntynyt. Ruokavalion luonteen vuoksi elimistö tarvitsee elektrolyyttejä enemmän, ja niitä suositellaan silloin nautittavaksi. Sellaisenaan elektrolyytit eivät maistu kovin hyvältä (esim. suolavesi on harvemman mielestä herkullista) ja silti niiden nauttiminen on ketoruokavaliossa tärkeää. Niinpä elektrolyyttijauheisiin alettiin lisäämään eri makuja, jotta ne saisi juotua helposti, ja samalla myös nestettä tulisi juotua enemmän. Ja tässä onnistuttiin! Markkinoille alkoi tupsahdella eri makuisia elektrolyyttijauheita.

Elektrolyyttijauheiden käyttö ei rajoitu ainoastaan edellä mainittuihin tilanteisiin. Niistä on hyötyä paitsi hikoillessa hikitreenissä ja/tai helteisessä ilmassa, myös kaikessa treenissä, kun hikoillaan ja tarvitaan parempaa nesteytystä. Niistä hyötyvät niin ketoruokavaliota noudattavat kuin VHH-ruokavalioon ihastuneetkin. 

Aminopörssin valikoimaan kuuluvat tietysti suosituimmat elektrolyyttijauheet ja elektrolyyttikapselit.  

Nutri Works Electrolyte WorX on uusin elektrolyyttijauhe, joka on makeutettu ainoastaan stevialla. Se sisältää kaikki keskeiset elektrolyytit erinomaisen makuisena jauheena, jonka nauttii enemmän kuin mielellään. Kaiken kukkuraksi tuote on pakattu suureen 300 g pakkaukseen ja sille on myönnetty Avainlippu-merkki osoituksena suomalaisesta työstä. Täydellinen tuote! 

Puhdistamon Elektrolyyttijauhe on saatavilla 120 g pakkauksessa ja 240 g säästöpakkauksessa ja useassa eri maussa.  Se sisältää keskeisimpien elektrolyyttien lisäksi Guerande-merisuolaa, C-vitamiinia sekä OptiMSM:ää, orgaanista rikkiä. 

Puhdas+ elektrolyyttijauheet ilman makua on saatavilla KETO elektrolyytti kapselina ja jauheena sekä KETO elektrolyyttijauheena. On hyvä huomioida, että sokerittomat elektrolyyttijauheet kuten Nutri Works Electrolyte WorX ja Puhdistamon Elektrolyyttijauheet (ei hiilihydraatteja) sopivat kaikki myös ketoruokavalioon. M-Nutritionilla on myös KETO-nimeä kantava elektrolyyttijauhe Keto Boost With Electrolytes. Tuote sisältää annosta kohden 400 mg Vihreä tee -uutetta ja 100 mg guaranauutetta sekä elektrolyyttejä; natriumia ja kaliumia. Lisäksi tuotteen koostumusta on rikastettu C-vitamiinilla, magnesiumilla, B6-vitamiinilla ja B12-vitamiinilla.

Ketokamu Ellu Elektrolyyttijauhe 120 g on keto elektrolyyttijauhe, joka auttaa korjaamaan ja ylläpitämään kehon nestetasapainoa. 
Ketokamu Ellu Elektrolyyttijauhe sisältää Naturé et Progres -sertifioidun Guerande-merisuolaa, joka sisältää keskeisimmät elektrolyytit: magnesiumin, kaliumin ja natriumin, merimineraaliuutetta (ConcenTrace®) sekä C-vitamiinia. 

Nutri Works Hydra WorX on elektrolyytti-hiilihydraattijauhe, joka sisältää sekä elektrolyyttejä että nopeasti imeytyviä hiilareita, joiden avulla jaksaa hikisimmät ja raskaimmat treenit loppuun asti. Tuote on suosituimpien tuotteiden joukossa, ja erityisesti tosissaan treenaavien sekä urheilijoiden suosikki. Tästä tuotteesta on nyt saatu uusi, appelsiinin makuinen versio Nutri Works Hydra WorX Orange, joka maistuu todella hyvältä ja raikkaalta. Väriaineettomat tuotteet ovat vaaleanpunertavia lisätyn vesimelonijauheen vuoksi. 

Myös Dominus Nutrition Firmitas elektrolyytti-hiilihydraattijauhe on suosittu tuote raskaimpien treenien tukena. M-Nutrition Ultimate Sports Drink on myös samalla tavalla toimiva urheilujuomajauhe, joka sisältää elektrolyyttien lisäksi myös hiilareita. 

Elektrolyyttijauheet ovat ravintolisiä, eivätkä korvaa monipuolista ravintoa ja terveitä elämäntapoja.