Biotiini

Hiusvitamiiniksikin kutsuttu biotiini kuuluu B-ryhmän vitamiineihin. Sen lähteitä ruokavaliossa ovat mm. täysjyväviljat, erityisesti kaura ja tummanvihreät kasvikset.

Biotiini (B7-vitamiini) edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa, hermoston normaalia toimintaa, normaalia makroravintoaineiden aineenvaihduntaa, normaaleja psykologisia toimintoja, hiusten, limakalvojen ja ihon pysymistä normaalina.

Koska sen tiedetään vaikuttavan hiusten kuntoon, sitä käytetään usein tuotteissa, jotka edistävät hiusten hyvinvointia.

Biotiinivalmisteita on saatavilla ainoastaan biotiinia sisältävinä tuotteina. Monesti biotiinin lisäksi tuotteisiin lisätään myös muita aineita, joiden tiedetään edistävän hiusten hyvinvointia. 

Hyvä esimerkki hiusten hyvinvointiin vaikuttavista mineraaleista on sinkki, vaikka sinkillä onkin runsaasti muitakin tehtäviä elimistössämme. 

Sinkki edistää normaalia hiilihydraattiaineenvaihduntaa, happo-emäsaineenvaihduntaa, rasvahappoaineenvaihduntaa sekä makroravintoaineiden ja A-vitamiinin aineenvaihduntaa, normaalia kognitiivista toimintaa, normaalia DNA-synteesiä ja proteiinisynteesiä, luuston, hiusten, kynsien ja ihon pysymistä normaalina, veren testosteronitasojen ja näön pysymistä normaalina ja immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Sinkki suojaa soluja hapettumisstressiltä ja osallistuu myös solujen jakautumisprosessiin.

Metioniini on rikkipitoinen aminohappo, joka on myös yleinen aine biotiinivalmisteissa, jotka on kehitetty hiusten hyvinvointiin. 

Biotiinia on lisätty myös moniin ihon kuntoon vaikuttaviin tuotteisiin sinkin ja mm. kollageenin lisäksi. Kuten mainittu, biotiini ja sinkki vaikuttavat paitsi hiusten pysymiseen normaalina myös ihon pysymiseen normaalina. 

Nutri Works Strong Biotin 5500 ug sisältää biotiinia, sinkkiä ja metioniinia hiusten hyvinvointiin kätevässä kapselissa. Uutuustuote on juuri saapunut markkinoille! 

Aminopörssin suosituin biotiini-kollageenivalmiste on Nutri Works Collagen & Biotin WorX joka on kehitetty erityisesti ihon, mutta myös hiusten hyvinvointiin. Biotiinin ja kollageenin lisäksi se sisältää jauhemuodossa myös hyaluronihappoa sekä sinkkiä. 

Tutustu laajaan biotiinivalmisteiden valikoimaan. Ne ovat ravintolisiä. Annosta ei tule ylittää. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ruokavaliota tai terveitä elämäntapoja. Säilytä lasten ulottumattomissa.