Ateriankorvikkeet
Ateriankorvikkeet sisältävät hyviä ravintoaineita, mutta vain vähän kaloreita. Ne on helppo nauttia ja ne maistuvat hyvältä. 

Ateriankorvikkeet sisältävät hyvän aminohappoprofiiliin omaavaa proteiinia, hyviä hiilihydraatteja (jos ei nyt puhuta keto/VHH-tuotteesta, jossa hiilarit ovat minimissä) ja hyviä rasvoja, jotka useimmiten sisältävät luonnostaan välttämättömiä rasvahappoja. Jotkut ateriankorvikkeet sisältävät myös lisättyjä vitamiineja ja/tai kivennäisaineita, jotkut sisältävät niitä luonnostaan niiden sisältämien raaka-aineiden esim. superfoodien ansiosta. Monet ateriankorvikkeet sisältävät myös kuituja, joista on hyötyä vatsan toimintaan. 

Monet ateriankorvikkeet on helppo nauttia ”on the go”.  Vettä ja jauhe shakeriin, kunnon ravistus, ja herkullinen ruoka on valmis. Jotkut ateriankorvikkeet näyttävät ja maistuvat ihan tavanomaiselta aterialta tai jälkiruoalta. Eri tyylisiä vaihtoehtoja löytyy jokaisen tarpeeseen ja mieltymykseen. 

Ateriankorvikkeita on saatavilla tavanomaiseen sekaruokavalioon sekä erilaisiin ruokavalioihin (kuten vegaaneille ja keto/VHH-ruokavalioon) erityisesti tehtynä. Valtaosa ateriankorvikkeista on gluteenittomia ja vähälaktoosisia. Vegaaniset aterankorvikkeet ovat luonnostaan laktoosittomia, sillä niissä ei maitoproteiinia käytetä.

On hyvä huomioida, että erityisruokavalioon soveltuvat tuotteet sopivat myös niille, jotka eivät erikoisruokavaliota noudata. Esim. vegaaninen tuote voi olla erinomainen tapa lisätä vegeproteiinia ruokavalioon ja ketogeenisen tuotteen maku voi olla juuri se juttu, mikä ratkaisee tuotteen valinnan. 

Ateriankorvike on hyvä vaihtoehto paitsi kiireessä korvaamaan lounaan myös välipalana tai aamupalan korvikkeena, jos on huono syömään aamulla. Usein juotava tuote, jonka voi jopa napata mukaan, maistuu silloin parhaiten. 
 
Tässä lisätietoa kiinnostavista ateriankorvikkeista: 

Veteen sekoitettavat jauheet ovat todella käteviä:
 • Nutri Works Keto WorX on herkullinen suklaanmakuinen juomajauhe, joka maistuu hennosti kookokselta. Erityisesti VHH- ja Ketoruokavalioon soveltuva juoma toimii erinomaisena ateriankorvikkeena ja tuo hyvää virtaa pitkäksi aikaa. Tuotteelle on myös myönnetty Avainlippu-merkki osoituksena suomalaisesta työstä. 
 • SunWarriorin Illumin ateriankorvikkeet ovat vegaaneille sopivia ateriankorvikkeita täynnä hyvää tekevää energiaa. Koska Illumin-tuotteet sisältävät kasvipohjaisten protskujen, hyvien hiilareiden ja rasvojen lisäksi superfoodeja, ne sisältävät luonnostaan vitamiineja ja mineraaleja sekä entsyymejä. 
 • Ilona Siekkisen nimeä kantava Beauty Meal korvaa sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattaville ja sisältää heraproteiinia (maidosta) proteiinin lähteenä.
 • Voimaruoan Kaura Pro tuotteissa yhdistyy kauran hyvää tekevät ominaisuudet sekä laadukas heraproteiini. 
 • Supermass Nutrition SUPER MEAL sisältää proteiinin lisäksi matalan GI:n hiilihydraatteja kaurasta, kuitua, probiootteja sekä hyvälaatuisia rasvoja.
Kaikki edellä mainitut toimivat toki myös smoothien joukossa. Erityisesti smoothien joukkoon sopivia ovat: 
 • WHEY'MO Collagen Smoothie Mix on marjanmakuinen kaura-heraproteiini-kollageeni-sekoitus, josta on helppo valmistaa herkullinen smoothie. 
 • Foodinin smoothie mixit: Mix Green, Mix Berry sekä All in One Blend ovat käyttövalmiita tehopakkauksia täynnä luonnon parhaita superfoodeja! Niiden protsku on kasviperäistä ja ne sopivatkin erityisesti vegaaneille. 
Jos kaipaa muuta kuin juotavaa tuotetta, tässä muutama esimerkki: 
 • Sportife Pudding on saatavilla paitsi jauheena isossa purkissa, myös kätevässä annospussissa. Voit kokeilla niistä ensin, mikä on oma suosikkisi! Pudding hyytyy herkulliseksi puddingiksi jääkaapissa sekoituksen jälkeen vain 5 minuutissa.
 • SOFIA BELÓRF Protein Mousse on Sofian proteiinimousse, sisältää runsaasti proteiinia, vitamiineja ja mineraaleja sekä vain vähän rasvaa ja hiilihydraatteja. Maitoproteiinia sisältävä mousse sisältää myös kuituja psylliumista ja on gluteeniton.
 • M-Nutritionilta löytyy pudding Protein Pudding nimellä ja vadelman maussa.
 • Sportlifellä on myös kätevä mukiherkku, suklainen proteiinimukikakku, joka valmistuu kädenkäänteessä mikrossa. 
 • Tasapainoisesti hiilareita ja protskuja sisältävä Scitec Protein Pancake on yhdistelmä eri hera- ja kananmunaproteiinia, kaseiinia ja kaurajauhoa. Tästä jauheesta valmistuvat kädenkäänteessä herkulliset pannukakut vaikkapa viikonlopun aamupalaksi tai jälkiruoaksi.
Näiden tuotteiden lisäksi on olemassa myös laihdutukseen kehitettyjä tuotteita perusterveille aikuisille. 

Laihdutukseen kehitetyt ateriankorvikkeet Leaderin Express Diet -tuotteet korvaavat aterian ja ne myös maistuvat ihan normaalilta aterialta. On ehdottomasti huomioitava, että nämä erittäin niukkaenergiset ruokavalionkorvikevalmisteet (VLCD) ovat tarkoitettu perusterveille aikuisille tehokkaaseen painonpudotukseen. Erittäin niukkaenergiset ruokavalionkorvikevalmisteet (VLCD) kuuluvat myös käypähoitosuosituksissa lihavuuden hoitoon. Express Diet ruokavalionkorvikevalmisteilla paino putoaa nopeasti.
Myös keto-ruokavaliota noudattaville, perusterveille aikuisille, tehokkaaseen painonpudotukseen on Leaderilla oma Express Diet Keto -tuotteensa.