Takaisin

Suklaa-puolukka-mansikkatoffee raakakakku

Tekeekö mielesi jotakin erityisen herkullista? Jos vastasit kyllä, suosittelen testaamaan Outi Nenosen laatimaa suussasulavaa suklaa-puolukka-mansikkatoffee raakakakun ohjetta. 

 

Suklaa-puolukka-mansikkatoffee raakakakku:

Pohja
1 ½ dl     kuorittuja manteleita
12 kpl      taatelia
½ dl        kookosöljyä
½ dl        raakakaakaota
½ tl         jauhettua kardemummaa/ ceylon kanelia

Täyte 1 (puolukka-mansikkatoffee)

4 dl        cashew pähkinöitä
1 dl        kaakaovoita
1 dl        agavesiirappia
1 dl        kookosöljyä
1 rkl       vaniljauutejauheta ja ripaus suolaa
n. 1dl     kohmeisia/sulaneita puolukoita
n. 200g   tuoreita mansikoita pieneksi pilkottuna 

Täyte 2 (suklaa)

3 kpl       kypsää avokadoa
2 kpl       kypsää banaania
1 ¼ dl     raakakaakaota
4 rkl        hunajaa
(1 tl         ceylon kanelia)
1 tl          vaniljauutejauhetta
1 dl         kaakaovoita (tai kookosöljyä) ja ripaus suolaa

Valmistusohje:                 

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20cm) pohja ja reunat leivinpaperilla. Liota manteleita ja pähkinöitä runsaassa vedessä mielellään yön yli.
  2. Hienonnan mantelit tehosekoittimessa. Lisää loput pohjan ainekset ja pyöräytä tasaiseksi massaksi. Painele seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen 1 valmistuksen ajaksi.
  3. Valmista täyttet  
    1. Hienonna cashewpähkinät tehosekoittimessa
    2. Sulata kookosöljy ja kaakaovoi vesihauteessa miedolla lämmöllä. HUOM: Raakaleivonnaisten lämpötila ei saa nousta yli 45 asteen
    3. Lisää loput ainekset (myös kohmeiset/sulat puolukat, mutta ei tuoreita marjoja) tehosekoittimeen ja anna käydä kunnes seos on sileää
    4. Sekoita lopuksi joukkoon pilkotut tuoreet marjat
    5. Kaada täyte 1 vuokaan pohjan päälle. Anna täytteen 1 hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai pakastimessa yksi tunti
    6. Sulata täytteen 2 kaakaovoi vesihauteessa miedolla lämmöllä HUOM: Raakaleivonnaisten lämpötila ei saa nousta yli 45 asteen.
    7. Lisää kaakaovoita lukuun ottamatta kaikki täytteen 2 ainekset tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi massaksi
    8. Lisää vielä viimeisenä kaakaovoi ja sekoita
    9. Maista ja lisää makeutusta tai mausteita jos haluat
    10. Siirrä täyte 2 vuokaan täytteen 1 päälle ja laita vuoka jääkaappiin 2-3 tunniksi tai yön yli
  4. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja koristele tuoreilla mansikoilla/mustikoilla, pähkinöillä, mintunlehdillä yms. Säilytä kakku jääkaapissa. Säilyy hyvänä muutaman päivän, mikäli jotain säilytettävää jää ;) 














-Outi Nenonen
 

Takaisin